Foto av Laxteriyaki med syrlig blomkål och gurka från WW ViktVäktarna

Laxteriyaki med syrlig blomkål och gurka

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax med teriyakisås på en bädd av ris och bönor. Servera med syrliga grönsaker.

Ingredienser

Blomkål

½ medelstor(t)/medelstora

Gurka

1 st

Mirin (sött risvin)

3 msk

Socker

1 tsk

Vatten

2 tsk

Koriander

1 msk

Lax

500 g

Teriyakisås

3 msk

Ris, okokt

2 dl, basmati

Sojabönor, konserv

1 dl

Instruktioner

  1. Börja med de syrliga grönsakerna. Hyvla blomkål och gurka tunt med en osthyvel alternativt en mandolin. Blanda samman mirin, socker och vatten till en lag. Lägg grönsakerna i en skål och häll lagen över. Lägg i koriander och blanda. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen i en ugnsfast form och pensla på teriyakisås. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter. Pensla på mer teriayakisås under tiden laxen tillagas i ugnen. Koka riset. Koka bönorna snabbt i lättsaltat vatten och blanda i riset. Servera laxen med ris och syrliga grönsaker.