[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Lergrytekyckling alla cacciatore med rostad pumpa från WW ViktVäktarna

Lergrytekyckling alla cacciatore med rostad pumpa

9
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Oliver och kapris ger fantastisk smak tillsammans med salvia i den här italienska klassikern. Perfekt helgmat som går snabbt att förbereda, men som tar sin dryga timme i ugnen.

Ingredienser

Kycklingklubba utan skinn

4 st, avser rå vikt och ätlig del

Örtsalt

1 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

2 st

Balsamvinäger

2 msk

Honung

1 tsk

Salvia

2 tsk

Citron

1 st

Kapris

2 msk

Oliver i saltlag

1 dl

Tomater, hela konserverade

1 förp, cocktailtomater

Persilja

4 msk

Butternutpumpa

1 kg

Olivolja

2 tsk

Flingsalt

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft. Ställ lergrytan kallt minst 10 minuter (tänk på att den ska sättas in i kall ugn).
  2. Lägg kycklingklubborna i lergrytan. Salta och peppra runtom.
  3. Skär lök, vitlök, morot och selleri i mindre bitar och lägg på, mellan och runt kycklingen. Ringla över balsamvinäger och honung och strö över salvia, rivet citronskal, kapris och oliver. Häll sist på tomaterna.
  4. Sätt på locket och tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 1 timme och 15 minuter. Strö över persiljan vid servering.
  5. Skala och klyfta pumpa. Lägg på plåt med bakplåtspapper och blanda med salt och olja. Sätt in i ugnen när ca 30 minuter av kycklingen återstår.

Anteckning

Har du ingen lergryta, använd en ugnsfast form och tillaga i ugnen 45-60 minuter istället.