ViktVäktarna - Libapizza med chèvre, grönkål och ägg

Libapizza med chèvre, grönkål och ägg

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Libapizza är en riktig höjdarmiddag! Snabbt, men ändå lite lyxigt. Denna variant är toppad med tomatsås, grönkål, ägg och chèvre.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Tomater, passerade

1 förp

Oregano

½ msk

Grönkål

200 g

Libabröd, vete

4 stor(t)/stora

Getost (chèvre)

100 g

Ägg

4 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken mjuk. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré. Låt fräsa med hastigt och häll sedan på passerade tomater. Krydda med oregano, salt och peppar och låt puttra en stund.
  3. Repa grönkålen och skiva tunt.
  4. Bre ut tomatsås på bröden. Lägg på grönkål, smula över chèvre och knäck ett ägg på varje pizza. Grädda i ugn drygt 10 minuter tills vitan stelnat, men gulan fortfarande är lös.

Anteckning

Ringa över lite crema di balsamico när pizzan är gräddad.