ViktVäktarna - Libapizza med rödbetshummus, rosmarin, pistage och chèvre

Libapizza med rödbetshummus, rosmarin, pistage och chèvre

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Busenkel libapizza toppad med en krämig rödbetshummus, chèvre, rosmarin, pistage och honung. Funkar lika bra som vardagspizza som att bjuda på till helgen.

Ingredienser

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Citron

1 msk, pressad

Vitlök

2 klyfta(or)

Rödbetor, förkokta

200 g

Libabröd, vete

4 stor(t)/stora

Pistagenötter

20 st, skalade

Rosmarin

4 stjälk(ar)

Chèvre 13%

150 g, chavroux

Honung, flytande

1 msk

Flingsalt

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg avrunna kikärter i en matberedare tillsammans med citron, vitlök och delade betor. Kör ihop till en helt slät puré och smaka av med salt.
  3. Bre ut rödbetshummus på libabröden och lägg över dem på ugnsplåtar.
  4. Hacka pistagenötter och plocka av bladen från rosmarinkvistarna.
  5. Klicka ut osten på pizzorna. Strö nötter och rosmarin över pizzorna och ringla slutligen över honung. Sätt in i mitten av ugnen 5-10 minuter.
  6. Strö över flingsalt och servera.