ViktVäktarna - Lime- och ingefärslax med tahini- och sojasås

Lime- och ingefärslax med tahini- och sojasås

8
Points®
Total tid
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fantastiskt god lax som du svänger ihop medan riset kokar. Serveras med en riktigt matig och härlig bönsallad, färsk koriander, svart ris och en kall sås milt smaksatt med ljus soja, lime och tahini.

Ingredienser

Svart ris

2 dl

Lax

500 g

Ingefära

1 tsk, mald

Lime

½ st

Vitlök

1 klyfta(or)

Japansk soja

1 tsk, japansk

Fraiche 5%

2 dl

Japansk soja

1 tsk

Tahini, med salt

1 msk

Lime

½ st

Lök

1 st, röd/röda

Ruccola

70 g

Edamamebönor

250 g

Sockerärter

180 g

Olivolja

2 tsk

Balsamvinäger

1 tsk

Koriander

1 kruka(or)

Chili flakes

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg lax i en ugnsfast form. Gnid in ingefära, rivet limeskal, hackad vitlök och soja i laxfilén. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 minuter.
  4. Blanda ihop fraiche, soja, tahini och rivet limeskal.
  5. Blanda ihop finhackad lök, ruccola, edamamebönor och sockerärter. Ringla över olivolja och vinäger och toppa med lite flingsalt.
  6. Skiva limen och lägg på laxen när den är klar i ugnen. Strö över hackad koriander och chili flakes.
  7. Servera laxen med sås, ris och sallad.