ViktVäktarna - Limefilé med frästa grönsaker

Limefilé med frästa grönsaker

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig vardagsrätt som gillas av de flesta!

Ingredienser

Potatis

800 g

Fläskytterfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lime

½ st, saft och rivet skal

Vatten

1 dl

Fraiche 5%

2 dl

Kalvfond

2 msk

Sambal oelek

1 tsk, 1-2 tsk

Japansk soja

1 tsk

Honung

1 msk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Cocktailtomater

250 g

Haricots verts

150 g

Rapsolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis.
  2. Skiva köttet i 1-2 cm tjocka bitar, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med margarin och stek köttet snabbt på hög värme så det får en fin stekyta. Plocka upp köttet och lägg det till sidan så länge. Det gör inget om köttet inte är genomstekt då det ska koka i såsen.
  3. Riv limeskal och pressa ur saften i en gryta. Blanda ner vatten, fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja och honung och låt koka upp. Lägg ned köttet i såsen och låt småkoka ca 5 minuter tills köttet är genomstekt.
  4. Strimla morötterna och fräs tillsammans med tomater och haricots verts i olja.
  5. Pressa potatisen och servera till köttet och de frästa grönsakerna.