ViktVäktarna - Limelax med quinoasallad

Limelax med quinoasallad

5
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad lax smaksatt med lime serverad tillsammans en fräsch quinoasallad.

Ingredienser

Quinoa, okokt

2 dl

Lime

2 st

Lax

500 g

Paprika

2 st, gärna olika färg

Lök

1 st, röd/röda

Olivolja

2 tsk

Haricots verts

150 g

Chilipulver

2 krm

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  2. Pressa över saft från en lime och krydda laxen med salt och peppar. Grilla på direkt värme tills den är lagom stekt.
  3. Skiva paprika och lök.
  4. Värm olja i en panna och stek lök och paprika tills de är mjuka. Blanda ner haricots verts och fräs ytterligare någon minut. Krydda med chilipulver, salt, peppar och saften den andra limen.
  5. Blanda de stekta grönsakerna med quinoa och hackad persilja och servera med laxen.