Linguine med sardiner
11
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pasta con le sarde är en ikonisk pastarätt från Sicilien. Precis som många klassiska rätter varierar receptet mellan byar och byar, och hem och hem. Gemensamt för de flesta varianter är sardiner (givetvis), fänkål, russin, citron och saffran. I vår version använder vi inlagda sardiner som finns i de flesta butiker och vi har dessutom lagt till broccoli och riven parmesan.
Ingredienser
Lök
1 medelstor(t)/medelstora
Fänkål
1 medelstor(t)/medelstora
Vitlök
1 klyfta(or)
Olivolja
1 msk
Sardiner i olja konserv avrunna
90 g, förp à 120 g
Pasta okokt (typ spaghetti)
250 g
Sparrisbroccoli (Bellaverde)
200 g
Chili flakes
¼ tsk
Saffran
1 pkt
Citron
½ st
Parmesanost
1 dl