[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Linguine med semitorkade tomater och sparris från WW ViktVäktarna

Linguine med semitorkade tomater och sparris

11
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig sommarpasta med semitorkade tomater, sparris, vitlök, citron, dill och basilika. Allt i en krämig sås!

Ingredienser

Cocktailtomater

400 g

Olivolja

½ msk

Sparris

1 knippe(n)

Vitlök

3 klyfta(or)

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Olivolja

2 tsk

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Citron

1 st

Basilika

1 knippe(n)

Dill

1 knippe(n)

Chili flakes

½ tsk

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150° varmluft.
  2. Halvera tomater, blanda med olja och salt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen 40-50 minuter.
  3. Dela sparris i mindre bitar och finhacka vitlök.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av kokvattnet.
  5. Värm olja i en djup panna och stek sparrisen tills den fått lite färg. Tillsätt vitlök och låt steka med hastigt under omrörning. Häll på matlagningsvin och låt reducera till ca hälften.
  6. Häll på matlagningsbas och låt koka upp. Sänk sedan värmen och blanda ner tomater, avrunnen pasta, rivet citronskal, basilika och hackad dill. Spä med lite av pastavattnet tills du har en fin konsistens. Smaka av med salt, chili flakes och pressad citron. Toppa med parmesan.