ViktVäktarna - Lins- och rotsaksgryta

Lins- och rotfruktsgryta

4
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig och god linsgryta med rotfrukter. Toppad med krispigt bacon och en klick fraiche.

Ingredienser

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 stor(t)/stora

Kålrot

1 liten(t)/små

Lök

2 st, gul/gula

Krossade tomater

1 förp

Hönsbuljongtärning

2 st

Vatten

1 liter

Röda torra linser

2 dl

Kalkonbacon

100 g

Fraiche 5%

1 dl

Instruktioner

  1. Skär rotfrukterna i lika stora bitar och hacka löken. Lägg i gryta tillsammans med krossade tomater, buljongtärningar och vatten. Koka upp och låt sjuda under lock på svag värme i 35 minuter. Blanda ner linser och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek kalkonbacon i en torr panna.
  3. Häll upp grytan i skålar och smula över kalkonbacon. Toppa med en klick fraiche.