Foto av Linsbiffar med örtcheese från WW ViktVäktarna

Linsbiffar med örtcheese

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Supersmarriga vegetariska biffar med smak av vitlök och chili, serverade med bulgur och kumminkryddad cottage cheese.

Ingredienser

Röda torra linser

2 dl

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Potatis

3 st, kokta

Ägg

1 st

Dill

2 msk

Margarin flytande 80%

1 msk

Bulgur, okokt

2 dl

Cottage cheese, naturell 1,5%

2 dl

Purjolök

1 bit(ar)

Kummin

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala lök och vitlök. Dela och kärna ur chilin.
  3. Lägg lök, chili, linser, potatis, ägg och dill i en matberedare. Mixa samman till en färs. Forma till biffar och stek på båda sidor i margarin.
  4. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda samman cottage cheese, strimlad purjo med kummin och krydda med salt och peppar.
  6. Servera biffarna med bulgur och cottage cheeseröran.