Foto av Linsbiffar från WW ViktVäktarna

Linsbiffar

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Härligt goda linsbiffar med lite sting, som serveras med bulgur, broccoli och yoghurtsås.

Ingredienser

Potatis

1 st

Röda torra linser

3 msk

Lök

¼ st, gul/gula, riven

Vitlök

1 klyfta(or), pressad

Sambal oelek

1 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

½ msk

Rapsolja

½ tsk

Bulgur, okokt

½ dl

Broccoli

½ stånd

Yoghurt naturell 0,5%

1 dl

Dill

1 msk

Instruktioner

  1. Tillaga bulgur enl. förp. Koka potatisen ca 10 minuter. Tillsätt väl sköljda linser och låt det koka ytterligare ca 10 minuter. Blanda lök, vitlök och sambal med linser och potatis. Rör om och mosa, blanda eventuellt i ströbröd till en bra konsistens. Krydda med salt och peppar. Forma till 2 biffar och stek dem i olja på medelvärme. Blanda yoghurt med dill och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med bulgur, sås och kokt broccoli. Tips! Använd gärna blandade örter i såsen.