Foto av Linsbowl med krämig senapsvinägrett från WW ViktVäktarna

Linsbowl med krämig senapsvinägrett

9
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En snabblagad, men mättande lunch med linser, ägg, paprika, oliver, tomat, haricots verts och en riktigt god vinägrett.

Ingredienser

Ägg

4 st

Haricots verts

180 g

Schalottenlök

2 st

Majonnäs, lätt 32%

4 msk

Vatten

1 msk

Citron

½ st

Olivolja

1 msk

Dragon

1 msk, hackad

Senap (dijon)

1 msk

Paprika

1 st

Cocktailtomater

250 g

Gröna kokta linser

2 förp, avrunnen/avrunnet

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Instruktioner

  1. Koka ägg. Blanchera haricots verts.
  2. Finhacka lök och blanda med majonnäs, vatten, citron, olja, dragon och senap. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva paprika och halvera tomater.
  4. Lägg upp skölja och avrunna linser i skålar tillsammans med tomater, haricots verts, paprika, oliver och halverade ägg. Ringla över vinägretten och toppa ev. med mer dragon.