ViktVäktarna - Linsbowl med rostad blomkål och sötpotatis

Linsbowl med rostad blomkål och sötpotatis

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Linsbowl med rostade, kryddiga grönsaker, paprika, persilja, salladslök, spenat och en citron- och tahinidressing.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

500 g

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Spiskummin

2 tsk

Koriander

2 tsk, mald

Gröna torra linser

2 dl

Tahini, med salt

3 msk

Vatten

3 msk

Citron

1 msk, pressad

Honung, flytande

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Paprika

1 st

Bladpersilja

1 knippe(n)

Salladslök

2 st

Spenat, färsk

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tärna sötpotatis och dela blomkål i mindre bitar. Blanda med olja, kryddor och lite salt och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 25 minuter tills de fått fin färg. Vänd en gång.
  3. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  4. Vispa ihop tahini, vatten, citron, honung och pressad vitlök. Smaka av med salt.
  5. Tärna paprika och hacka persilja och salladslök.
  6. Lägg upp linser, spenat och alla grönsaker i skålar, ringla över dressing och toppa med persilja.

Anteckning

Byt ut honungen mot agavesirap så får du ett veganskt recept.