Foto av Linsgryta asia från WW ViktVäktarna

Linsgryta asia

10
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Linser har aldrig smakat så gott som i denna rätt! Härliga smaker av kokos, tomat och äpple, med sting av chili och ingefära, mums!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Äpple

1 st

Rapsolja

1 msk

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Röda torra linser

1½ dl

Tomater, krossade

1 förp

Ris, okokt

2 dl

Ingefära

3 cm, färsk

Lime

1 st

Sambal oelek

2 tsk

Bladspenat

2 dl

Instruktioner

  1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skär äpple i bitar.
  2. Hetta upp olja i en kastrull, fräs lök och vitlök glansigt. Lägg i äppelbitarna och häll på kokosmjölk. Smula ner buljongtärning och låt koka i 5 minuter.
  3. Skölj linserna och tillsätt dem. Häll på krossade tomater och låt puttra ca 15 minuter eller tills linserna är mjuka.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skala och riv ingefära, riv limeskal och tillsätt tillsammans med sambal i grytan. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
  6. Servera grytan med ris och bladspenat.