ViktVäktarna - Linsgryta med potatis och rostad broccoli

Linsgryta med potatis och rostad broccoli

3
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik och matig linsgryta med potatis och spenat. Serveras med ugnsrostad broccoli, ris och en svalkande klick yoghurt.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Ingefära

3 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Potatis

300 g, fast

Broccoli

2 stånd

Rapsolja

1 msk

Garam masala, utan socker

1 msk

Saffran

1 pkt

Chili flakes

½ tsk

Vatten

6 dl

Socker

1 tsk

Röda torra linser

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Lime

½ st

Spenat, färsk

70 g

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft.
  2. Finhacka lök och riv ingefära och vitlök. Skala och tärna potatis i cm-tjocka bitar och skär broccoli i små buketter, skiva stammen.
  3. Lägg broccoli i en plastpåse och häll i hälften av oljan. Skaka runt så att broccolibitarna täcks av oljan och häll över på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Värm resterande olja i en gryta och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, garam masala, saffran och chili flakes. Fräs ihop 1 minut och tillsätt sedan vatten, potatis och socker. Koka upp och låt sjuda utan lock 10 minuter. Tillsätt linserna och låt sjuda under lock tills linserna och potatisen är mjuka, ca 15-20 minuter. Rör runt då och då så att grytan inte bränner fast, och spä med lite mer vatten om det skulle ta slut.
  5. Sätt in broccoli i ugnen tills den fått ordentligt med färg, ca 10-15 minuter.
  6. Tillsätt matlagningsbas och pressad lime i grytan och sjuda ihop en kort stund. Blanda slutligen ner spenat och smaka av med salt.
  7. Servera grytan tillsammans med broccoli och toppa med en klick yoghurt och koriander.