ViktVäktarna - Linspasta med zucchininudlar och kalkonfärssås

Linspasta med zucchininudlar och kalkonfärssås

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik kalkonbolognese med linspasta och zoodles, en riktig favorit!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Kalkonfärs 10%

500 g

Vitlökspulver

1 tsk

Lökpulver

1 tsk

Chili flakes

½ tsk

Tomater, passerade

2 förp

Linspasta okokt (100% linser)

200 g

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Persilja

1 msk, hackad

Basilika

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Hacka lök och paprika. Finhacka vitlök.
  2. Värm olja i en djup panna och stek färsen tills den är smulig. Tillsätt lök och paprika och låt den steka med tills den mjuknat. Låt vitlök steka med 1 minut.
  3. Blanda ner vitlökspulver, lökpulver, chili flakes och passerade tomater. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning och svarva zucchini i en grönsakssvarv.
  5. Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar och blanda ner örter, pasta och zucchininudlar. Låt allt bli varmt.

Anteckning

Riven parmesan är, så klart, gott att toppa med!