Foto av Linssallad med rödbetshummus från WW ViktVäktarna

Linssallad med rödbetshummus

9
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Att göra egen hummus är enkelt och blir så mycket godare än färdigköpt. Testa denna smarriga med rödbetor och servera den till en grön och matig linssallad.

Ingredienser

Torra belugalinser

2 dl

Broccoli

1 stånd

Avokado

1 liten(t)/små

Gurka

½ st

Grönkål

100 g

Rapsolja

1 tsk

Sesamfrön

2 msk, rostade

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Tahini

1 msk

Citron

2 msk, pressad

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Rödbetor, förkokta

2 st

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela rödbetor i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med avrunna och sköljda kikärter, tahini, pressad citron och pressad vitlök. Mixa till en slät röra, spä ev. med en skvätt vatten och blanda ner olja och smaka av med salt.
  3. Dela broccoli i buketter och strimla stammen. Skiva avokado tunt och tärna gurka. Dela grönkål i mindre bitar.
  4. Värm olja i en panna och stek broccoli tills den får lite färg. Lägg ner grönkål och låt steka med tills den sjunker ihop något.
  5. Lägg upp linser, grönsaker och en klick hummus i skålar och toppa med sesamfrön.

Anteckning

Vill du ha mer sesamsmak på hummusen, byt olivoljan mot sesamolja. Stammen på grönkålen går också utmärkt att äta, så finhacka gärna den och stek ungefär lika länge som broccolin.