ViktVäktarna - Ljummen linssallad med fläskytterfilé

Ljummen linssallad med fläskytterfilé

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En ljuvlig sallad med belugalinser, majs, tomat och fläskytterfilé, toppad med cashewnötter och pumpakärnor.

Ingredienser

Torra belugalinser

2 dl

Fläskytterfilé

500 g

Romansallad

1 st

Cocktailtomater

250 g

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Sweet chilisås

1 msk

Cashewnötter

2 msk

Pumpakärnor

2 msk

Majs

140 g, 1 burk à 160 g

Instruktioner

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär köttet i mindre bitar, strimla sallad, halvera tomater och finhacka lök.
  3. Värm olja i en panna och stek köttet tills det är genomstekt och gyllene. Salta och peppra och blanda ner chilisås.
  4. Rosta nötter och pumpakärnor i en torr panna.
  5. Blanda ihop linser, majs, sallad, tomat, lök och kött på ett stort fat. Toppa med nötter och pumpakärnor.

Anteckning

Ringla gärna över lite mer sweet chili.