ViktVäktarna - Ljummen sötpotatissallad med parmesan

Ljummen sötpotatissallad med parmesan

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Oftast görs potatissallad på vanlig färskpotatis. Testa denna nästa gång grillen åker fram, den passar så bra till just det. Den passar också utmärkt som del i buffébordet eller som en alldeles egen rätt. Ljummen sötpotatis, ruccola, tomat, parmesan och crema di balsamico är en superkombo!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

1 kg

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

1 knippe(n)

Olivolja

3 tsk

Haricots verts

300 g

Cocktailtomater

500 g

Ruccola

200 g

Salladslök

1 knippe(n)

Parmesanost

50 g

Crema di balsamico

3 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna sötpotatis. Finhacka vitlök och timjan och blanda med olja. Häll oljan över potatisen och baka i ugn ca 30 min, blanda runt några gånger så de får färg på alla sidor.
  3. Förväll haricots verts snabbt, halvera tomater och skiva salladslöken tunt.
  4. Ta ut sötpotatisen och låt svalna lite, blanda sedan med ruccola och grönsakerna. Hyvla parmesan över och ringla över crema di balsamico.