Foto av Lök- och plommonpaj från WW ViktVäktarna

Lök- och plommonpaj

10
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En paj som passar alldeles utmärkt på buffén, men också för sig själv eller tillsammans med en matig sallad. Plommon, lök och chèvre är kanske inte en så vanlig kombination, men hur god som helst!

Ingredienser

Vetemjöl

2½ dl

Kvarg naturell 1%

1¼ dl

Margarin flytande 80%

50 g

Vatten

2 msk

Lök

250 st, röd/röda

Plommon

500 st

Rapsolja

2 tsk

Timjan

1 msk, hackad färsk

Ägg

1 st

Färskost 7%

150 g

Mjölk 0,5%

1¼ dl

Majsstärkelse (redning)

2 msk

Getost (chèvre)

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop mjöl, kvarg, margarin, vatten och en nypa salt. Baka i ugn 10-15 minuter.
  3. Skala och strimla lök. Klyfta plommon.
  4. Värm olja i en panna och stek löken minst 15 minuter. Blanda ner plommon och timjan och låt steka med en stund. Fördela sedan i pajskalet.
  5. Blanda ihop ägg, färskost, mjölk och majsstärkelse. Smula i chèvre och salta och peppra. Häll i pajskalet och grädda ca 30 minuter.