Foto av Lövbiff med remoulad och klyftpotatis från WW ViktVäktarna

Lövbiff med remoulad och klyftpotatis

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hemmagjord remoulade är tusen gånger bättre än färdigköpt! Här som tillbehör till lövbiff, klyftpotatis och riven pepparrot.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lövbiff

600 g

Rapsolja

2 tsk

Pepparrot

2 msk, riven/rivet

Inlagd gurka

20 skiva(or), hackad

Curry

2 krm

Persilja

½ knippe(n), grovhackad

Kapris

2 msk

Äpple

½ medelstor(t)/medelstora, finhackat

Äppelmos

2 msk

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Instruktioner

  1. Blanda ättiksgurkan med curry, persilja, kapris, äpple, äpplemos och yoghurt. Dela potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja och tillaga i ugn 225° ca 30 min. Stek lövbiffarna hastigt, servera med remouladen, pepparrot, klyftpotatis och en sallad.