Foto av Lövbiffschili från WW ViktVäktarna

Lövbiffschili

10
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad chili med lövbiff, bönor och paprika som enkelt slängs ihop. Mycket smak, inga konstigheter!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lövbiff

400 g

Paprika

2 st

Lök

1 st, gul/gula

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Krossade tomater

1 förp

Borlottibönor, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Paprikapulver

2 tsk

Kanel

½ tsk

Fraiche 5%

2 dl

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kött, paprika, lök och chili.
  3. Värm olja i en panna och stek löken minst 10 minuter. Lägg ner köttet och stek med hastigt. Tillsätt paprika, chili, lök, vitlök, tomat och sköljda och avrunna bönor. Låt det sjuda ca 5 minuter.
  4. Smaka av med paprikapulver, kanel, salt och peppar. Servera med ris, en klick fraiche och sallad.

Anteckning

Känner du dig lite äventyrlig kan du testa att smaksätta din chili med rökig chipotlepasta, spiskummin och lite kakao.