Foto av Luftiga cupcakes med citronkräm från WW ViktVäktarna

Luftiga cupcakes med citronkräm

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Dessa muffins är lätta och luftiga. Med yoghurt smaksatt med ingefära och färsk frukt som topping blir de extra frestande.

Ingredienser

Äggvita

5 st

Citron

½ tsk, pressad

Salt

1 krm

Florsocker

135 g

Vaniljsocker

½ tsk

Vetemjöl

45 g

Majsmjöl

1 msk

Turkisk yoghurt 3,5%

1 dl

Lemon curd

1 msk

Nektarin

1 st

Björnbär

1 dl

Blåbär

1 dl

Röda vinbär

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Klä en muffinsform med 12 hål med pappersformar.
  2. Lägg äggvitorna i en mixerskål och tillsätt pressad citron och en nypa salt. Vispa tills det blir en vit och fluffig smet. Tillsätt sedan florsocker, ett par matskedar åt gången, samtidigt som du fortsätter att vispa väl.
  3. Vänd försiktigt ner vaniljsocker och hälften av vetemjölet i äggblandningen. Blanda väl men var noga med att smeten behåller sin luftighet. Vänd ner majsmjöl tillsammans med resterande vetemjöl.
  4. Fördela smeten i formarna och grädda i ugn ca 15 minuter.
  5. Ta ut muffinsen och låt svalna. Vispa samman yoghurt och lemon curd till en len smet. Sprid ut på muffinsen och dekorera med färska bär.