ViktVäktarna - Macka med parma och persika

Macka med parma och persika

5
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Löjligt god macka med en vitlöks- och basilikakvarg, persikor och parma.

Ingredienser

Kvarg naturell 0,3%

150 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Basilika

2 msk, färsk, hackad

Persika

2 st

Balsamvinäger

3 tsk

Rågkaka (polarbröd)

4 st

Lufttorkad skinka

8 skiva(or), parmaskinka

Instruktioner

  1. Blanda ihop kvarg, pressad vitlök och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.
  2. Klyfta persikorna. Lägg ner i en skål, ringla över balsamvinäger och blanda runt.
  3. Rosta brödet och toppa med kvargröran. Lägg på persikorna och skinkan. Toppa ev. med extra basilika.

Anteckning

Det blir extra gott att grilla eller steka persikoklyftorna innan du ringlar över vinägern.