Foto av Majs- och pumpasoppa från WW ViktVäktarna

Majs- och pumpasoppa

1
Points® value
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En riktigt höstig och värmande soppa med pumpa och majs. Kanske även dags att karva ut en pumpa och sätta värmeljus i - mysigt!

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Rotselleri

1 bit(ar)

Pumpa (vintersquash)

300 g

Olivolja

1 msk

Grönsaksbuljong

8 dl

Majs

2 dl

Persilja

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Hacka purjolök och vitlök grovt. Skär rotselleri och pumpakött i bitar. Fräs i olivolja. Häll på buljongen och låt allt koka ca 20 min. Lägg ner majsen de sista 2-3 minuterna. Mixa soppan med en del av buljongen. Häll tillbaka i grytan. Späd med ytterligare buljiong till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan i små urgröpta pumpor eller från en enda lite större urgröpt pumpa. Dekorera med ett par kvistar persilja.