Foto av Majsgazpacho från WW ViktVäktarna

Majsgazpacho

9
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Gazpacho är en klassiker som uppskattas av många. Förutom tomater har vi i denna variant även färsk majs som ger en krämigare konsistens och mildare smak. Och den är, precis som alla andra gazpachos, perfekt att förbereda innan du åker till stranden så har du lunchen klar när du kommer hem!

Ingredienser

Majskolv

6 st, vikt avser ätlig del

Cocktailtomater

500 g

Gurka

1 st

Paprika

2 st, gula

Schalottenlök

1 st

Vitlök

1 klyfta(or), 1 stor eller 2 små klyftor

Rödvinsvinäger

3 msk, 3-4 msk

Olivolja

2 msk

Tabasco

6 droppe(ar), efter smak

Gräslök

4 msk, hackad

Instruktioner

  1. Skär av majskornen från kolvarna.
  2. Halvera tomater, tärna gurka och paprika. Hacka lök och vitlök.
  3. Lägg det mesta av majsen tillsammans med övriga grönsaker i en matberedare. Häll på lite vinäger och kör till en slät soppa. Häll på olja och smaka av med mer vinäger, tabasco och salt. Låt stå kallt minst 1 timme innan servering.
  4. Häll upp i skålar och toppa med resterande majs, hackad gräslök och nymalen svartpeppar.