ViktVäktarna - Makrill i dillsås med potatis och råkostsallad

Makrill i dillsås med potatis och råkostsallad

6
Points®
Total tid
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Makrillfilé finns frysdisken i de flesta mataffärer och är toppen att ha hemma i sin egen frys. Snabbtinad och full av både protein och hälsosamma fetter. Här steker vi den tillsammans med lök och serverar med en dillsås, potatis och vitkålssallad.

Ingredienser

Potatis

800 g

Vitkål

200 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Citron

1 msk, pressad

Lök

1 st, gul/gula

Makrill

400 g

Dill

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Finstrimla vitkål och purjo och riv morot. Blanda ihop tillsammans med 1 tsk olja och pressad citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Finhacka lök.
  4. Värm resterande olja i en djup panna och fräs löken några minuter tills den är mjuk. Lägg i fisken och stek 1 minut per sida. Salta och peppra. Strö över dill och häll på matlagningsbas. Låt allt puttra ihop ca 5 minuter, eller tills fisken är så genomstekt du vill ha den.
  5. Servera makrill i dillsås med potatis och råkostsallad.