Foto av Måltidskorv med mojo rojo och pytt från WW ViktVäktarna

Måltidskorv med mojo rojo och pytt

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mojo rojo är en kryddig och mustig sås från Kanarieöarna med paprika, tomat, chili och spiskummin. Passar perfekt till grönsakspytt och en bit korv.

Ingredienser

Olivolja

½ msk

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

3 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

4 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Tomat

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Rödvinsvinäger

2 msk

Bröd ljust/vitt

40 g, 1 skiva formbröd

Olivolja

½ msk

Korv 9%

500 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Tärna paprika och rosta ca 20 min.
  2. Skala och tärna morötter och palsternackor. Hetta upp en panna med olja och fräs grönsakerna ca 10 min. Tärna zucchini och blanda ner efter ca 5 min. Rör om då och då.
  3. När paprikorna är klara och har fått fin färg, ta ut dem ur ugnen. Mixa hälften tillsammans med urkärnad chili, klyftade tomater, vitlök, spiskummin, paprikapulver, rödvinsvinäger och formbröd tills det blir krämigt. Salta och peppra.
  4. Lägg andra hälften av paprikan i stekpannan med de andra grönsakerna.
  5. Hetta upp en annan panna med olivolja. Skiva korven och stek. Salta och peppra.
  6. Lägg upp pytten på en tallrik, lägg på korven och häll över lite mojo.

Anteckning

Vill du ha en hetare sås, låt bli att kärna ur chilin.