ViktVäktarna - Mandelbakad makrill med stuvad kål

Mandelbakad makrill med stuvad kål

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Supersmidig och lite lyxig vardagsrätt! Makrill bakad med mandel är en helt ljuvlig kombination och tillsammans med en krämig, stuvad kål, potatis och ärter har denna rätt stor potential att bli en ny husmansfavorit.

Ingredienser

Potatis

600 g

Makrill

400 g

Ägg

1 st

Mandel

1 dl, finhackad

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitkål

350 g, och/eller savojkål

Rapsolja

2 tsk

Majsstärkelse (redning)

2 msk

Mjölk 0,5%

3 dl

Persilja

1 dl

Kummin

1 tsk, hela frön

Gröna ärter

200 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka potatis.
  3. Vänd makrill i uppvispat ägg och lägg dem i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Salta och peppra lätt och strö över mandel. Sätt in i ugnen tills den är så genomstekt du vill ha den, ca 15 minuter.
  4. Skiva purjolök och kål tunt.
  5. Värm olja i en panna och fräs lök och kål tills det mjuknar. Strö över redning, rör om och häll sedan på mjölken. Blanda runt tills det tjocknar. Blanda ner persilja och smaka av med kummin, salt och peppar.
  6. Koka ärter hastigt i lättsaltat vatten.
  7. Servera makrillen med stuvad kål, potatis och ärter.

Anteckning

Färsk makrill är i säsong vår och sommar, men du hittar den i frysdisken i välsorterade butiker året om!