Foto av Mandelpotatis och grekisk röra från WW ViktVäktarna

Mandelpotatis och grekisk röra

13
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här presenteras en lyxig rätt som tåls att bjudas på om och om igen.

Ingredienser

Potatis

1000 g, mandelpotatis

Paprika

2 st, gul

Cocktailtomater

250 g

Lök

2 st, röd/röda

Margarin flytande 80%

3 msk

Kantareller

4 dl

Ruccola

4 dl

Lufttorkad skinka

200 g

Salladsost (feta) 10%

100 g

Ajvar relish

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Dela mandelpotatisen i halvor, paprikan i bitar och löken i klyftor. Lägg potatis och grönsaker i en långpanna.
  2. Klicka på 2 msk margarin och salta. Stek i ugn 225° i 30-40 minuter. Dela eventuellt kantarellerna i bitar. Stek dem snabbt i 1 msk margarin i en het panna. Krydda med salt och peppar.
  3. Kör fetaost, ajvar relish, olivolja och vitlök i en matberedare till en slät röra.
  4. Fördela potatis och grönsaker på 4 tallrikar. Lägg på kantareller, ruccola och skinka. Servera med fetaoströran.