ViktVäktarna - Mango chutney med ingefära

Mango chutney med ingefära

2
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Att göra egen mango chutney är busenkelt och blir tokgott! I denna har vi dessutom äpple och hackade dadlar i, som gör den extra söt och bidrar med ett härligt djup.

Ingredienser

Vitlök

2 klyfta(or)

Dadlar, torkade

100 g, urkärnade

Mango

1 st

Äpple

½ medelstor(t)/medelstora

Ingefära

1 msk, färsk, riven

Socker

1½ msk

Vitvinsvinäger

2 dl

Instruktioner

  1. Hacka vitlök, dadlar och mango. Riv äpple och ingefära. Lägg i en kastrull med socker och vinäger.
  2. Sjud med ett lock på glänt 30 minuter tills mangon är mjuk och chutneyn har blivit tjock.

Anteckning

Om du inte ska äta chutneyn direkt så kan du spara den i steriliserade burkar. I kylskåp håller den upp till 4 veckor.