Foto av Marängrulle med jordgubbar från WW ViktVäktarna

Marängrulle med jordgubbar

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En riktig sommardessert! Imponera på dina vänner med den, kanske på midsommar?

Ingredienser

Äggvita

4 st

Socker

2 dl

Kvarg naturell 10%

1½ dl

Färskost 4%

125 g

Vaniljstång

1 st

Florsocker

3 msk

Jordgubbar

½ liter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (23 x 33 cm). Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning tills du har en mjuk, glansig marängsmet. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i 8 min tills den fått lite färg. Sänk värmen till 160º och grädda i ytterligare 10 min tills marängen känns fast. Ta ut och vänd ut marängen på ett bakplåtspapper. Täck med ett bakplåtspapper och låt den svalna. Blanda samman kvarg och färskost. Skrapa ut vaniljfrön och blanda ned det och florsocker. Ta av bakplåtspappret från marängen (det som varit i ugnen). Bred ut kvargsmeten på marängen, lämna 1 cm längs med kanterna. Lägg på jordgubbarna. Rulla ihop marängen från den korta sidan med hjälp av bakplåtspappret som ligger under den. Flytta över till ett serveringsfat och garnera med jordgubbar. Servera genast.