Foto av Marinerad fläskfilé och bearnaisesås från WW ViktVäktarna

Marinerad fläskfilé och bearnaisesås

11
Points®
Total tid
1 tim 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Persilje- och vitlöksmarinerad fläskfilé med pestopotatis. En härligt örtig kombination!

Ingredienser

Fläskfilé

300 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Citron

½ st

Vitlök

1 klyfta(or)

Persilja

2 msk

Rödvinsvinäger

½ msk

Rapsolja

1 tsk

Potatis

300 g, delikatess/färskpotatis

Rapsolja

1 tsk

Pesto

1 msk

Sparris

250 g, 1 knippe

Såspulver

1 msk, bearnaisesåspulver

Instruktioner

  1. Putsa filén.
  2. Blanda samman citronskal, vitlök, persilja, vinäger och olivolja i en plastpåse. Lägg i filén och blanda runt. Låt filén marinera 1 timme.
  3. Tvätta och halvera potatisen. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja, krydda med flingsalt och peppar. Tillaga i ugn 225° ca 25 minuter.
  4. Ta upp filén, torka av och stek i margarin och låt den eftersteka ca 15 minuter.
  5. Koka sparrisen i lättsaltat vatten.
  6. Tillaga bearnaisesåsen enligt anvisning på förpackningen (men utan tillsatt smör).
  7. Ta ut potatisen och blanda med pesto. Servera potatis med skivad filé, sparris och sås.