Foto av Marinerad kyckling och pasta från WW ViktVäktarna

Marinerad kyckling och pasta

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här har kycklingen fått marinera i japanska smaker och serveras till pasta och kokt vitkål.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

300 g, tagliatelle

Vitkål

150 g, gärna spetskål

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, färskriven

Rapsolja

1 msk

Japansk soja

2 msk, japansk

Honung, flytande

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Instruktioner

  1. Blanda samman vitlök, ingefära, olja, soja, honung och vinäger till en marinad i en plastpåse. Lägg ner kycklingen delad i bitar och låt den marinera ca 45 minuter. Ta upp kycklingen och stek den i margarin. Koka pastan, dela kålen i mindre bitar och koka den i lättsaltat vatten ca 5-10 min. Servera kycklingen med pasta, kål och sallad.