Foto av Marinerat kycklingspett från WW ViktVäktarna

Marinerat kycklingspett

5
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läcker kyckling på spett med smak av ingefära och vitlök! Salladen till med mango, fetaost och mynta är uppfriskande och fruktig.

Ingredienser

Sweet chilisås

2 msk

Citron

½ st, saft

Ingefära

2 tsk, färsk, riven

Vitlök

2 klyfta(or)

Kycklingbröstfilé

500 g

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

4 dl

Gröna bönor

2 dl

Mango

1 st

Salladsost (feta) 10%

30 g

Mynta

20 g, färsk, 1 kruka

Sallad

100 g

Cocktailtomater

250 g

Rapsolja

2 tsk

Rödvinsvinäger

2 tsk

Vatten

2 tsk

Instruktioner

  1. Blanda chili, citron, ingefära och pressad vitlök. Skär kycklingen i bitar och lägg ner i marinaden, låt marinera i minst en timme. Koka pastan, kallspola och häll i ett durkslag. Blanda den med förvällda gröna bönor, mango i bitar, tärnad fetaost, hackad mynta, sallad och halverade tomater. Blanda samman olja, vinäger och vatten och häll över salladen. Trä upp kycklingbitarna på spett och grilla dem på kolgrill eller grillpanna. Servera med pastasalladen.