ViktVäktarna - Marmeladglaserad kyckling med rotfrukter

Marmeladglaserad kyckling med rotfrukter

3
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En söt, lite stark och klibbig kyckling med härliga rotfrukter – allt gjort i en och samma form. Smidigt och smarrigt!

Ingredienser

Rödbetor, färska

500 g

Morot

200 g

Palsternacka

200 g

Lök

2 st, röd/röda

Rapsolja

1 msk

Marmelad

2 msk

Chilipulver

1 tsk

Kycklingbröstfilé

500 g

Citron

1 st

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och klyfta betor, morötter, palsternackor och lök.
  3. Blanda ihop olja, marmelad, chili och salt. Blanda hälften med rotfrukterna och lägg i en ugnsfast form eller långpanna. Täck med ugnsfolie och sätt in i ugn 30-40 minuter.
  4. Pensla kyckling med resterande marmeladglaze och lägg ovanpå rotfrukterna. Sätt in i ugn ytterligare 20-25 minuter, utan folie, tills kycklingen är genomstekt.
  5. Pressa över citron och toppa med hackad persilja.