Foto av Marockansk blomkålssoppa från WW ViktVäktarna

Marockansk blomkålssoppa

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Kryddig blomkålssoppa toppad med harissa, mandel och yoghurt. Passar precis lika bra till lunch som till middag.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Blomkål

1 huvud(en)

Rapsolja

2 tsk

Spiskummin

1½ tsk

Kanel

½ tsk

Koriander

½ tsk, mald

Harissapasta

1 msk, 1-2 msk

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Mandel

40 g

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och dela blomkål i mindre buketter.
  2. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken en stund. Blanda ner vitlök, spiskummin, kanel, koriander och nästan all harissa och låt fräsa med hastigt. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och blomkål. Låt sjuda ca 15 minuter och mixa sedan till en jämn soppa.
  3. Toppa med hackad mandel, resterande harissa och en klick yoghurt.

Anteckning

Rosta mandeln i en torr panna så får den mer smak. Är du känslig för het mat, börja med en liten klick harissa.