ViktVäktarna - Marockansk tagine med torsk

Marockansk tagine med torsk

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fiskgryta med härliga nordafrikanska smaker i form av torkade aprikoser. harissa, kanel och vitlök. Serveras med citrondoftande couscous.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Harissapasta

½ msk

Kanelstång

1 st

Krossade tomater

1 förp

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Aprikoser, torkade

50 g, hackade

Torsk

500 g

Couscous, okokt

2 dl

Citron

½ st

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Strimla paprika.
  2. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och paprika tills de mjuknat. Blanda ner pressad vitlök och harissa och låt fräsa med någon minut.
  3. Tillsätt kanelstång, krossade tomater, vatten, buljongtärning och aprikoser. Låt puttra ca 5 minuter.
  4. Dela torsk i bitar och blanda ner i grytan, låt sjuda tills den är klar, ca 3 minuter. Plocka upp kanelstången och smaka av med salt.
  5. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner skal och saft från citron.
  6. Servera grytan med couscous och toppa med koriander.

Anteckning

Harissa är en nordafrikansk stark kryddpasta som du hittar i välsorterade livsmedelsbutiker.