Marockanskt ris med kalkonfärs
14
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kryddigt ris och kalkonfärs smaksatt med den härliga kryddmixen ras el hanout, söta torkade aprikoser och persilja. Toppat med en klick yoghurt och granatäpplekärnor som verkligen är pricken över i. Detta är vardagsmat när den är som bäst!
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Torkad frukt
70 g, aprikos
Rapsolja
2 tsk
Kalkonfärs 10%
500 g
Ras el hanout
2 msk
Kikärter, konserv
1 förp, avrunnen/avrunnet
Basmatiris okokt
2 dl
Vatten
4 dl
Kycklingbuljongtärning
1 st
Bladpersilja
1 knippe(n)
Grekisk yoghurt 0%
2 dl
Granatäpple
100 g