ViktVäktarna - Marockanskt ris med kalkonfärs

Marockanskt ris med kalkonfärs

14
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kryddigt ris och kalkonfärs smaksatt med den härliga kryddmixen ras el hanout, söta torkade aprikoser och persilja. Toppat med en klick yoghurt och granatäpplekärnor som verkligen är pricken över i. Detta är vardagsmat när den är som bäst!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Torkad frukt

70 g, aprikos

Rapsolja

2 tsk

Kalkonfärs 10%

500 g

Ras el hanout

2 msk

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Basmatiris okokt

2 dl

Vatten

4 dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Bladpersilja

1 knippe(n)

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Granatäpple

100 g

Instruktioner

  1. Hacka lök och skiva upp aprikoser.
  2. Värm olja i en gryta och fräs lök och färs tills färsen är genomstekt, ca 5 minuter. Blanda ner ras el hanout och låt steka med hastigt. Blanda ner sköljda och avrunna kikärter, ris och aprikos. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka upp. Låt sedan sjuda under lock tills riset är mjukt och vätskan absorberats, ca 10-15 minuter. Tillsätt ev. mer vatten på slutet.
  3. Hacka persilja grovt och blanda ner i grytan. Toppa med yoghurt och granatäpple.