Foto av Mascarponetrifle med bär från WW ViktVäktarna

Mascarponetrifle med bär

13
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Trifle är en klassisk brittisk efterrätt med sockerkaka, sött vin blandat med vaniljsås, och frukt eller bär. Här är en god variant med savoyardikex, vaniljvisp och marcarpone.

Ingredienser

Vaniljvisp 12% (ovispad)

1½ dl

Färskost 32%

100 g, mascarpone

Vin, rött 11%

1 msk

Kex söta (typ Marie)

8 st, savoyardikex

Björnbär

2 dl, eller andra färska bär

Instruktioner

  1. Vispa vaniljvispen hårt. Vispa i mascarpone och marsalavin. Lägg lite av krämen i fyra dessertskålar. Dela kexen på hälften och lägg två bitar i varje skål. Lägg på bär och kräm. Lägg på de sista kexen. Häll på kräm och toppa med bär. Låt desserten gärna stå 30 minuter innan du serverar så kexen har dragit till sig lite av krämen.