ViktVäktarna - Massamancurry

Massamancurry

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Massamancurry är en relativt mild rätt från Thailand som ofta innehåller någon typ av kött och potatis. I denna har vi ryggbiff och en liten delikatess- eller färskpotatis och den är bara så god. Funkar som lyxig vardagsmat eller en snabb och enkel bjudrätt.

Ingredienser

Basmatiris okokt

2 dl

Ryggbiff nöt

400 g

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Rapsolja

2 tsk

Currypasta

3 msk, massaman

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Vatten

2½ dl

Köttbuljongtärning

1 st

Fisksås (orientalisk)

2 tsk

Färskpotatis

200 g

Jordnötssmör, utan socker

1 msk

Koriander

1 knippe(n)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kött, skiva lök och paprika. Klyfta potatis.
  3. Hetta upp olja i en djup panna och stek kött, lök och paprika några minuter. Blanda ner currypasta och låt steka med en stund.
  4. Blanda ner kokosmjölk, vatten, buljongtärning, fisksås och potatis. Koka upp och låt sedan sjuda med locket på glänt tills potatisen är mjuk, ca 10 minuter.
  5. Blanda ner jordnötssmör.
  6. Servera grytan med ris och toppa med koriander och skivad chili.

Anteckning

Massaman är en mild currypasta som kan vara lite svår att få tag på. Hittar du inte den i din butik, beställ den på nätet eller välj röd currypasta, men minska då lite på mängden. Detta recept är väldigt gott med kyckling också istället för ryggbiff och att toppa med jordnötter passar också utmärkt!