[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Matiga muffins med oliver och salladsost från WW ViktVäktarna

Matiga muffins med oliver och salladsost

5 - 6
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Matiga muffins, fyllda med oliver, soltorkade tomater och salladsost, är ett utmärkt mellanmål. De funkar också fint att frysa, så gör en ordentlig omgång så har redan picknick klar till oplanerade utflykter.

Ingredienser

Vetemjöl

180 g

Bakpulver

2 tsk

Salt

½ tsk

Mjölk 0,5%

1½ dl

Olivolja

3 msk

Ägg

2 st

Soltorkade tomater i olja, avrunna

70 g

Oliver i saltlag

30 stor(t)/stora

Salladsost (feta) 10%

150 g

Basilika

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
  3. Vispa ihop mjölk, olja och ägg och blanda ner i mjölet.
  4. Tärna tomaterna och skiva oliverna. Blanda ner i smeten tillsammans med 100 g smulad salladsost och basilika. Fördela i 10 muffinsformar och smula över resterande salladsost. Sätt in i ugnen tills de är gyllene och inte kletiga i mitten (kolla av med provsticka), ca 20 minuter.

Anteckning

Muffinsen håller bra upp till 2 dagar i en lufttät förpackning i rumstemperatur och 1 månad i frysen.