Foto av Matjespaj från WW ViktVäktarna

Matjespaj

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Enkel och god paj med matjessill och stenbitsrom.

Ingredienser

Kavring

250 g

Lättmargarin 40%

100 g

Gräddfil 12%

2 dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Senap

2 msk, söt

Matjessill konserv

200 g

Ägg

2 st, hårdkokta

Lök

¼ st, röd/röda

Purjolök

1 msk

Gräslök

1 msk

Dill

3 msk

Stenbitsrom (caviar)

50 g

Sallad

1 dl

Rädisor

10 st

Instruktioner

  1. Koka äggen. Mixa ihop smulad kavring, margarin och 1 msk dill till en pajdeg. Tryck ut den i en låg, vid pajform, ca 25 cm i diameter. Låt formen stå i kyl medan du gör fyllningen. Rör ihop en sås av gräddfil, majonnäs och senap. Strimla matjesfiléerna mycket fint och blanda i såsen tillsammans med hackade ägg, finhackad rödlök, purjolök, gräslök och 1 msk dill. Vänd försiktigt ner stenbitsromen. (Rör inte för mycket eftersom det då lätt kan bli löst). Bred fyllningen i pajformen. Stick i salladsblad, dillkvistar och små fint skivade rädisor.