Minimuffins med zucchini och harissa - ViktVäktarna

Matmuffins med zucchini och harissa

3
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Goda matmuffins att ha med på picknicken eller att frysa in och ha som ett snabbt mellanmål!

Ingredienser

Vetemjöl

100 g

Bakpulver

1 tsk

Parmesanost

25 g

Turkisk yoghurt 3,5%

75 g

Ägg

1 st

Margarin flytande 80%

75 g

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Harissapasta

1 tsk

Dill

1 knippe(n)

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och parmesan. Vispa ihop yoghurt med ägg och blanda ner margarin.
  3. Riv zucchini grovt och blanda ner i smeten tillsammans med harissa och dill. Krydda med salt och peppar.
  4. Smörj en muffinsform med 12 hål med olja och klicka i smeten. Baka i ugn ca 15-20 min tills de är genombakta. Servera varma eller kalla.