[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Medelhavsbakad torsk från WW ViktVäktarna

Medelhavsbakad torsk

1 - 6
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Busenkel plåtmat tittar du på här. Torsk tillsammans med en massa grönsaker, kokt potatis och basilika.

Ingredienser

Potatis

600 g

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Flingsalt

tsk

Cocktailtomater

250 g

Paprika

2 st, röda

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Torsk

600 g

Balsamvinäger

2 msk

Basilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatis.
  3. Finhacka vitlök och blanda med olivolja och salt.
  4. Halvera tomater, skär paprika, zucchini och fänkål i grova bitar. Blanda med vitlöksoljan och sprid sedan ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.
  5. Dela fisken i fyra bitar, salta och peppra lätt.
  6. Ta ut grönsakerna ur ugnen och ringla över balsamvinäger. Lägg torskbitarna på grönsakerna och sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills fisken är klar.
  7. Hacka basilika grovt.
  8. Servera den medelhavsbakade torsken med kokt potatis och färsk basilika.