Foto av Medelhavsgratäng från WW ViktVäktarna

Medelhavsgratäng

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Supergod gratäng med kolja, tomat och zucchini. Smaksatt med vitlök och basilika och serveras med pressad potatis.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lök

1 st, röd/röda

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomat

4 st, gärna plommontomat

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

4 tsk, mild

Kolja

500 g, eller annan vit fisk

Basilika

3 msk, hackad

Salladsost (feta) 10%

50 g, smulad

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Hacka grönsakerna, hetta upp 3 tsk olja i en kastrull. Fräs grönsakerna på hög värme någon minut, krydda med salt och svartpeppar. Smörj en ugnsfast form med resterande olja och lägg i fisken, krydda med salt och peppar. Skeda grönsakerna och spadet över fisken. Strö över basilika och smulad salladsost. Tillaga gratängen i ugn, 200° i ca 15-20 minuter tills fisken känns fast men inte överbakad. Servera med pressad potatis.