Foto av Medelhavsgryta San Remo från WW ViktVäktarna

Medelhavsgryta San Remo

16
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Pastarätt med italienska smaker. Zucchini, tomat och fetaost passar utmärkt ihop med köttfärsen. Smaksatt med vitlök och färska örter blir denna rätt en riktig hit!

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or), 1 msk riven

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Krossade tomater

1 förp

Pasta okokt (typ spaghetti)

300 g, fullkorn

Salladsost (feta) 10%

60 g

Örtkryddor

2 msk, färska, t ex oregano

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken, bryn den och vitlök i olja i en kastrull. Tärna squashen i ca 5*5 mm tärningar. Tillsätt färs och squash och bryn det ytterligare några minuter. Tillsätt tomater och låt grytan koka livligt ca 5 minuter, smaksätt med oregano, svartpeppar och salt. Koka pastan. Lägg upp pastan på varma tallrikar, toppa med färsgrytan och avsluta med smulad fetaost och örter. Tips: Byt ut fetaosten mot parmesan eller pecorino.