ViktVäktarna - Medelhavskyckling med citron- och rosmarinsås

Medelhavskyckling med citron- och rosmarinsås

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingklubbor tillsammans med en massa grönsaker som får tillaga sig själva i ugnen medans du sysslar med annat är ju den perfekta vardagsmiddagen. Tillsammans med en fräsch sås med smak av rosmarin och citron är det dessutom en riktig god vardagsmiddag!

Ingredienser

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, röd/röda

Olivolja

1 tsk

Kycklingklubba utan skinn

4 st, avser rå vikt och ätlig del

Rosmarin

2 msk, färsk

Fraiche 5%

2 dl

Citron

1 st

Honung, flytande

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär zucchini, paprika och aubergine i 3x3 cm bitar. Klyfta rödlök. Blanda med olja, salt och peppar.
  3. Krydda kycklingen med salt, peppar och lite finhackad rosmarin. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper tillsammans med grönsakerna. Sätt in i ugnen tills kycklingen är helt genomstekt, ca 30 minuter.
  4. Blanda fraiche med rivet skal och saft från citronen, honung och lite finhackad rosmarin. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kyckling och grönsaker med citronsåsen.

Anteckning

För en matigare rätt, blanda ner kokt matvete eller annat matkorn bland de rostade grönsakerna.