Foto av Medelhavssallad med pasta och tonfisk från WW ViktVäktarna

Medelhavssallad med pasta och tonfisk

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Njut av en fräsch pastasallad med smaker från Medelhavet. Servera den med den underbara senapsvinägretten.

Ingredienser

Paprika

1 st, röd

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Oregano

1 tsk

Pasta okokt (typ penne)

2 dl

Tonfisk i vatten

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Spenat, färsk

2 dl

Sallad

70 g, 1 påse blandad sallad

Cocktailtomater

8 st

Oliver i saltlag

20 liten(t)/små, svarta

Lök

1 st, röd/röda

Basilika

2 msk

Balsamvinäger

3 msk

Rapsolja

1 msk

Senap (dijon)

1 tsk

Honung, flytande

1 tsk

Instruktioner

  1. Skär paprika i bitar och skiva squash. Lägg i en långpanna och strö över oregano, salt och peppar. Baka grönsakerna i ugn 200° ca 20 minuter. Låt dem kallna. Koka under tiden pastan. Lägg pastan i en stor skål, tillsätt tonfisk i mindre bitar, sallad, spenat, tomat i klyftor, oliver, skivad lök, basilika, paprika och squash. Blanda samman vinäger, olja, senap och honung till en dressing, smaka av med salt och peppar. Häll det över salladen strax före servering.